It was all a dream

14 vuotta sitten luonnostelin logoa yritykselleni Juicy Graphicsille, jonka sitten syksymmällä laitoinkin pystyyn. Kuuntelin noihin aikoihin paljon räppiä, ja keksin nimen The Notorious B.I.G.:n Juicy-kappaleesta. Lempilainini kappaleessa on: “Super Nintendo, Sega Genesis / When I was dead broke, man, I couldn’t picture this.” On riemastuttavaa ja kovin 90-lukulaisen viatonta, että artisti fiilistelee läpimurron jälkeen pelikonsoleita, joihin hänellä on nyt varaa. 

Lyriikat olivat 90-luvulla kesympiä, mutta maailma karumpi. Biggie sai neljä luotia rintaansa Soul Train Music Awardsien jälkeen keväällä 1997.

Olin itsekin dead broke noina aikoina. Haimme vaimon kanssa torilta halvimpia aineksia vihanneskeittoon ja pyöräilimme uuden kotiseutumme kauneimpiin nurkkiin, Ruissaloon, Kakskertaan ja Paraisille. Se oli ilmaista. Yritystä perustaessani minulla oli tiedossa yksi työ: Kemian oppikirjan taittotyö Otavalle. En silti epäröinyt hetkeäkään tarttua hommaan. 

Tänään kirjoitin Juicylle kolme laskua ja uusin domainin ties kuinka monetta kertaa. Päätellä voi siis, että kemian oppikirja ei jäänyt viimeiseksi työksi. Yritystä perustaessani puhuttiin paljon pakkoyrittäjyydestä. Vierastin termiä. Vierastan niin ikään “taivas ja helvetti” -tyylistä dramatisointia yrittäjyydestä. Useimmat meistä löytävät itselleen sopivan tavan tehdä töitä. Niitä, joilla olen nähnyt intoa ja taitoa, olen kannustanut oman yrityksen perustamiseen, siinä pari kertaa onnistuenkin. 

Logoa en ole vaihtanut kertaakaan, sillä mielestäni se on edelleen semisti cool, silleen 2004-tavalla. Just niinku mäkin.

Ps. Meillä on konsolina vanha, käytettynä ostettu Nintendo Wii ja siihen kaksi peliä: Mario Cart ja Fifa 13. Enimmäkseen pelailemme ulkona.

Using Format